Како според Фенг Шуи да привлечете пари во 2024: Чувајте само една работа под креветот

Точка

04/12/2023

13:53

5.407

Големина на фонт

а а а

Дали сте слушнале за техниката на Фенг Шуи за привлекување пари и просперитет?

Според Фенг Шуи, кога лежиме на кревет и кога спиеме, нашата потсвест е отворена и апсорбира многу повеќе енергија, особено енергијата на просторот во кој лежиме. Фенг Шуи обично советува да не оставате ништо под креветот, но постои исклучок.


Можете да чувате само едно нешто под креветот. Ова не е само обично парче мебел, туку клучот за успешна иднина, пишува „Citymagazine“.

Според правилата на Фенг Шуи, просторот под креветот треба да биде отворен, односно да имаме отворен проток на енергија, кој мора рамномерно да циркулира низ нашето тело во текот на ноќта. Купот работи што може да ги имате под креветот создава неред од енергија што се апсорбира во вашето несвесно додека спиете, што е многу лошо. Оставете го просторот под креветот празен и редовно чистете го.


Единствен исклучок е кога под креветот чувате таканаречена кутија со богатство. Овие специфични алатки на Фенг Шуи помагаат да се испратат одредени желби и намери, несвесно отворајќи го патот за остварување на можностите на тие желби.

Како кутијата привлекува пари и изобилство?

Квалитетот на кутијата е важен, бидејќи ќе резултира со поголема или помала енергетска вибрација. Се препорачува да се избере кутија со најдобар квалитет. Тесниот капак ќе претставува побезбедна и постабилна енергија, додека отворената кутија ќе има „поотворен и поприфатлив“ тип на енергија.


И двете се подеднакво добри, во зависност од тоа што сакате да манифестирате. Во однос на материјалите, има многу опции; од дрво, злато и сребро до стакло и керамика.

Што да се стави во кутијата?

Пред да ги ставите работите во кутија, запрашајте се: „Што навистина ќе ме направи среќен?“. Идејата е да се најдат предмети кои ги претставуваат оние среќни чувства што сакаме да ги привлечеме во нашите животи.


Ако сакате изобилство и пари, ставете во кутијата разни сметки, златен накит, златници, скапоцени и полускапоцени камења, кристали... Избегнувајте да ставате куп банкноти. За да привлечете љубов, ставете во кутијата природни мириси, црвени свеќи, миризливи креми и масла. Ќе го почувствувате енергетското влијание на кутијата со богатство каде и да ја ставите под креветот, но најдоброто место е во средината, каде што е вашиот папок.

На овој начин директно суптилно ја „храните“ енергијата во кутијата – исто како што мајката храни фетус преку папочната врвца. Кутијата со богатство треба да се прегледува и освежува на секои три месеци.
Спонзорирани линкови

Маркетинг