„Каде одиш ти, одам и јас“: Прегрнати заминале во смрт, не сакале да се остават еден со друг, а поради нивниот потресен крај плачеше цел свет

Годинава се навршуваат 112 години од потонувањето на тогаш најголемиот патнички брод во светот, познатиот Титаник. Филмот за Титаник нѝ ја претстави во преден план трагичната љубовна приказна на Џек и Роуз, кои на луѓето први им паѓаат напамет кога ќе се спомне Титаник.

Прочитај повеќе

Голема студија открива дали консумацијата на месо помага да доживееме 100 години

Често нѝ се советува да го намалиме внесот на месо за да избегнеме срцеви заболувања и дијабетес. Во исто време, десетици илјади луѓе се свртуваат кон веганството со надеж дека тоа ќе им помогне да живеат поздрав и подобар живот.