Оваа апликација го надмина „Netflix“ и ги измамила „Apple“ и своите корисници

Точка

16/02/2024

20:31

7.205

Големина на фонт

а а а

Апликацијата со име „Kimi“, им овозможувала на корисниците пристап до пиратски емисии и филмови.

Во текот на претходната недела, апликацијата со име „Kimi“ била изненадувачки попопуларна од најголемите стриминг сервиси како „Netflix“ и „Prime Video“ на „App Store“ листата за најпопуларни апликации од доменот на забава.

„Apple“ во меѓувреме ја отстрани апликацијата, а причината е тоа што најверојатно тој сервис на корисниците им овозможувал пристап до пиратски филмови и емисии.

„Kimi“ бил преправен во апликација која го тестира видот на корисникот, така што корисникот требало да ги пронајде разликите на слични фотографии. Наместо тоа, апликацијата нудела содржина со филмови и ТВ емисии, меѓу кои имало и најнови блокбастери и наградувани филмови.


"Apple" се гордее со приватноста и безбедноста на својата продавница за апликации и гарантира дека има се повеќе и повеќе апликации достапни за преземање.

Кога компанијата откри дека ќе ги усогласи своите операции со Законот за дигитални пазари на Европската унија (DMA),

"Apple" истакна дека секоја алтернативна продавница за апликации што доаѓа на платформата на компанијата ќе мора да има строги правила и алатки споредливи со оние на "Apple".

Сепак, самиот "Apple" можеби ќе треба внимателно да ја следи својата "App Store". Корисниците на социјалните мрежи го изразуваат своето незадоволство поради тоа што мораат да платат премногу за стриминг услуги за да гледаат што сакаат, и изгледа дека се повеќе луѓе повторно се вртат кон пиратеријата.
Спонзорирани линкови

Маркетинг