„Ford“ развива фарови кои проектираат информации за возењето на самиот пат

Европското одделение на „Ford“ тестира нова технологија на предни светла кои можат да го заменат „head-up“ дисплејот со проектирање на корисни информации на патот пред возачот. Тоа би му помогнало на возачот да го задржи погледот пред него, зголемувајќи ја безбедноста, велат од автомобилската компанија. Видеото на „Ford“ ја прикажува технологијата која проектира информации како ограничувања на брзината, навигација или сообраќајни знаци пред возачот.