Летечки автомобили би можеле да се појават наскоро во Јапонија

Јапонија е позната по својата напредна технологија и одлучно тргнува во развојот на летечките автомобили, за што е можно побрзо да го растовари патниот сообраќај. Владата одлучила да вложи големи средства во развојот на летечките автомобили, со цел нивна комерцијализација веќе во 2023-та година