Најдолгиот железнички тунел на светот наскоро ќе биде отворен, а еве како изгледа

Внатре во овој тунел се наоѓаат две мултифункционални станици кои им овозможуваат на возовите да минуваат од еден тунел во друг, за потребите на одржување или во текот на итни случаи. Времето на патување за интернационални патници меѓу Цирих и Милано ќе биде скратено од 5 часа, на само 2 часа преку Готард ако се вози со брзина од 200 километри на час.