Најдете 9 лица меѓу дрвјата за 11 секунди: Малкумина успеваат со леснотија да ја решат оваа загатка

Точка

02/12/2022

21:56

9.143

Големина на фонт

а а а

Веќе заклучивме дека загатките може да бидат одлична забава за оние кои сакаат да ги подобрат своите ментални вештини.

На загатката пред вас лесно може да се забележат дрвја, гранчиња и грмушки, но на неа се сокриени и девет лица. Многумина лесно ќе забележат неколку лица на прв поглед.

Но, вашата задача е да ги пронајдете сите девет лица за 11 секунди.

Само еден процент од сите кои се обиделе да ја решат криенка успеале во предвидените 11 секунди.


Ако забележавте три или четири лица, веројатно се чувствувате самоуверено.

Но, не заборавајте - вашата задача не е само да ги пронајдете сокриените лица, туку и да го почитувате временскиот лимит.

Признаваме, доста е тешко да се најдат сите девет лица во илустрација полна со гранки, грмушки и гранчиња за толку кратко време, но во исто време е и многу предизвикувачки, нели?

Ние ќе ви помогнеме: внимавајте на начинот на кој се поставени гранките.

Исто така, погледнете ги грмушките и добро пребарајте ги.

Некои лица се преклопуваат и не се сите исправени.

Доколку не успеавте да ги забележите во предвидениот рок, погледнете го решението во продолжение.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
Спонзорирани линкови

Маркетинг