Abso Bar Zero сега може да ги најдете и во dm дрогерии

Точка

01/03/2020

10:35

57.864

Големина на фонт

а а а

Abso Bar Zero, веганските барчиња, сега може да ги најдете и во dm дрогериите. Не само за веганите и вегетаријанците, овие барчиња се супер храна за секој кој внимава и се придржува кон здравиот начин на исхрана.

Каков е составот на Abso Bar Zero?

Abso Bar Zero е високопротеински производ, во кој е застапено многу мало количество на шеќери, содржи здрави масти и околу 9 гр. хранливи влакна. Овој производ може да го најдете во неколку вкусови: двојно чоколадо, јагода, путер од кикирики, ванила колачиња и солена карамела.  

Abso Bar Zero не содржи: глутен, ГМО, конзерванси и лактоза.  

По што се разликува Abso Bar Zero од останатите барчиња?

Протеинскиот состав на Abso Bar Zero е компониран од протеин од ориз и протеин од грашок. Овој протеински состав го прави Abso Bar Zero погоден за оние кои се придржуваат до веганскиот и вегетаријанскиот начин на исхрана. За разлика од овој бар, останатите протеински производи кои се најчесто застапени на пазарот содржат протеин од животинско потекло, а пак останатите вегански се најчесто со протеин од соја.

Уште една информација за протеинскиот состав која додава на квалитетот на овој производ е потеклото на суровините од кои е составен истиот. Она што просечниот потрошувач не знае е дека истата суровина (на пр. протеин од ориз или протеин од кафеав ориз) може да се набави од неколку добавувачи на суровини, но квалитетот на производот може многу да варира во зависност од тоа од каде истиот е набавен.

Ако купите протеини од зеленчук, побезбедно е да бидете сигурни дека протеинските суровини се произведуваат во ЕУ, бидејќи ЕУ има највисоки стандарди за обезбедување квалитет на храната во светот. Суровините кои се користат за производство на Abso Bar Zero се произведени во ЕУ по највисоки стандарди.

Уште еден елемент кој често отсуствува од составот на протеинските продукти е хранливите влакна кои се многу важни за да се добие добро избалансиран продукт, а пред се нивното значење игра клучна улога во преработување на храната во нашиот гастроинтестинален систем. Количеството од 9 гр. е богат извор на хранливи влакна во еден продукт.
Спонзорирани линкови

Маркетинг