Иновативно и оригинално: Погледнете ги 15-те најкреативни визит картички во светот

Точка

24/04/2014

14:01

14.072

Големина на фонт

а а а

Многумина од нас ги земаат визит картичките од љубезност, а потоа или ќе ги фрлиме или тотално ќе ги заборавиме... Но не и овие.

Погледнете ги 15-те "интелегентно" дизајнирани визит картички кои ќе ве натераат да се запрашате на кој начин сакате да се претставите себеси.

Многумина од нас земаат визит картички од љубезност, а потоа само ќе ги фрлиме или потполно ќе ги заборавиме. Но овие специјално дизајнирани визит картички ќе ве заинтригираат со својата уникатна идеја и ќе ве натераат да ги зачувате па и да го свртите токму бројот кој е изгравиран на нив.

1. Визит картичка на пластичен хирург


Маркетинг агенција: Demner, Merlicek & Bergmann Беч, Австрија.

2. Рендалка за сирењеМаркетинг агенција: JWT, Бразил

3. Визит картичка на адвокат за разводи која може да се подели на два дела


Информации за адвокатот има и на двете страни.

4. Душек за Јога


Едноставна, а сепак многу ефектна картичка од јога центар во Ванкувер.

5. Визит картичка на млад дизајнер во "раст"Дизајнерот се вика Џејми Вик.

6. Визит картичка на Доктор за обрежување


Маркетинг агенција: "Healthy People by Grey", Истанбул, Турција

7. Визит картичка на стоматолог


Дизајн: Michael Häne и Remo Caminada

8. Растеглива визит картичка на персонален тренер


Доколку сакате да видите што пишува на картичката ќе мора малку да ја истегнете.

9. Визит картичка на вински сомалиер


Дизајн: Caserne

10. Визит картичка на шминкеркаМаркетинг агенција: OpusMúltipla, Бразил

11. Визит картичка за производство на столици


Од картичката можете да направите реално столче - играчка.
Маркетинг агенција: DDB, Бразил

12. Визит карта на водоинсталатор


Минијатурен отпушувач на цевки
Дизајн: Indelible Design

13. Визит картичка на ТочкарКартичката всушност е вистински клуч кој можете да го искорситите при "прва помош"
Дизајн: Rethink, Канада

14. Картичка која ќе мора да ја "испечете" за да се појават буквите на неа
15. Продавница која изработува рамки за сликиСпонзорирани линкови

Маркетинг