Инциденти во Софија, демонстранти со јајца, домати и авиони-играчки го „нападнаа“ Министерството за одбрана

Демонстрантите во Бугарија синоќа го гаѓаа Министерството за одбрана со јајца и домати, како и со авиони-играчки поради намерата на властите да купат флота на „Ф-16“ борбени авиони од САД.