35 трикови за самоодбрана кои може да ви го спасат животот!

Веројатно многу мал дел од денот посветувате на размислување за тоа како може да си го спасите животот со самоодбрана. Никој од нас не знае во кој момент може да му се случи некоја непријатност, па затоа добро е да бидеме подготвени. Еве неколку трикови кои може да ги примените во таква ситуација.