Крадење во живо во вестите на Сител

Пред две години Црвениот крст на Македонија постави контејнери на неколку места во градот, во кои може да се донира облека. Набрзо, граѓани почнаа да крадат од нив наместо да дозволат Црвениот крст да ја дистрибуира облеката. Камерата на Сител - сведок. Што народ ќе бевме?