9 индиски мудрости: Во нив се крие одговорот на животните проблеми

Точка

01/12/2023

16:17

5.779

Големина на фонт

а а а

Денеска ќе ви пренесеме 9 индиски мудрости во кои се крие одговорот на многу проблеми.

Древната источна мудрост размислува за животот на впечатлив начин, а нивните мудрости сѐ уште се актуелни.

Доколку вашиот живот „го раздрмаат работи кои претставуваат тешки предизвици, индиските поговорки кријат решение кое го носи мирот и трпението“.

- Срцето на прекрасните лица потсетува на кокос којшто иако е тврд однапред, содржи освежувачка вода и вкусна храна однатре.

- Потребен ти е трн за да го отстраниш трнот.

- Човекот со исклучителни квалитети е како цвет којшто без оглед дали ќе го најдете меѓу тревите и натаму ги чува своите мириси.


- Подобро да молчите отколку да зборувате глупости.

- Што повеќе тегоби поттикнуваш во срцето, конфликти и немири, толку повеќе тие се зголемуваат.

- Среќата се состои од отсуство на тегоби.

- Сакај како никогаш да не си бил повреден.

- Танцувај како никој да не те гледа.

- Пеј како никој да не те слуша.

Спонзорирани линкови

Маркетинг