3 љубовни лекции кои многу од жените предоцна ги сфаќаат: Мажот никогаш нема да се смени поради вашата љубов...

Точка

18/09/2023

16:13

16.746

Големина на фонт

а а а

Понекогаш треба да помине многу време за конечно да сфатиме што навистина сакаме од љубовта, какви се облиците на однесување во љубовта кои за нас се прифатливи, а на какви веднаш треба да реагираме.

Еве кои љубовни, животни лекции жените некогаш предоцна ги сфаќаат:

1. Не вели „да“ доколку всушност сакаш да кажеш „не“


Во љубовните врски често ја правиме истата грешка – се преправаме. Запамтете дека компромисот не е решение доколку поради него се чувствувате несреќно. Немојте да се согласувате на работи кои ве прават длабоко незадоволни, немојте да се преправате дека сте среќни доколку не сте и немојте да кажувате „да“ на предлози кои инстинктивно сакате да ги одбиете.

Во секој момент од врската треба да бидете автентични и свои затоа што единствено така ќе можете да постигнете вистинска љубовна среќа со партнерот којшто ќе ја види вашата вистинска личност, а не онаа „креирана“ посебно за него.

2. Вашата љубов не може да го смени мажот

Додека тој сам не стане свесен за потребата за промена, нема вашата љубов кон него (без оглед на тоа колку е голема) да го натера да се смени. Промените можат да бидат условени од надворешни фактори, но всушност доаѓаат однатре.


3. Љубомората и посесивноста не се знаци дека ве сака

Многу од жените љубомората и посесивноста од нивниот партнер ја доживуваат како потврда дека мажот многу ги сака. Мала доза на љубомора е целосно нормална работа во врските. Меѓутоа, кога поради друг маж постојано ве контролира, сака да го знае секој ваш чекор и потег, ви забранува комуникација со другите, тоа е знак дека неговата љубомора е безобразна.
Спонзорирани линкови

Маркетинг