Пристигнуваат големи промени на Вибер! Апликацијата воведува две важни опции – секојдневно ќе ги користите

Точка

25/01/2023

20:30

11.250

Големина на фонт

а а а

Популарната апликација за комуникација – Вибер, одлучи да промени одредени опции за да ја олесни и дополнително да обезбеди комуникација помеѓу одредени брендови и компании и поединци.

Во иднина на оваа апликација ќе се појави специјална папка наречена „Business inbox“ во која автоматски ќе се префрли секој разговор што сте го правеле со некоја компанија.

Во тоа сандаче ќе можете да ги поставите најгоре разговорите кои ви се потребни, но ќе имате и полесен преглед на компаниите, бидејќи тие сега ќе бидат одвоени од приватните пораки. Самата папка ќе биде на врвот на листата на приватни разговори, така што нема да се „изгубите“ во пораките.


Друга нова функција што ја воведува Вибер е „Комерцијална сметка“ која ќе им овозможи на компаниите да прикажуваат некои основни информации како веб-страница, телефон за контакт и е-пошта и полесно да комуницираат со луѓе кои сакаат да воспостават соработка со нив.

Со помош на комерцијалните сметки, ќе има поголема безбедност на податоците, како за клиентите, така и за компаниите и фирмите, а корисниците ќе можат да споделуваат информации за комерцијалните профили, со што ќе се зголеми видливоста на самиот бренд.
Спонзорирани линкови

Маркетинг