Точка ТВ: Топ 5 кучиња со најмоќен загриз на светот

Точка

11/11/2020

20:53

6.795

Големина на фонт

а а а

Кога ќе се поведе дискусија кое куче има најмоќна вилица, треба да се има предвид дека на тоа прашање не може да се даде 100 отсто точен одговор.

Ова се топ 5 раса кучиња за кои се смета дека имаат најцврста вилица и моќен загриз:

Питпул

Питбулот стана синоним за раса куче со моќни заби кој што доколку не е адекватно трениран и дресиран може да биде опасен. Опасноста од загризот се зголемува доколку сопственикот одобрува агресивност кај своето куче. Моќноста на неговиот загриз изнесува 106.8 кг.

Германски овчар

Иако германскиот овчар првобитно бил одгледуван за да ги чува овците во стадото, со причина станал еден од најдобрите придружници во полицијата и војската. Ова моќно и интелигентно куче при загриз прави притисок од 108.2 кг.

Ротвајлер

Ротвајлерт има огромна глава и вилица. Тие се наѓаат на прво место на листата на тестирани кучиња со загриз кој што прави притисок од неверојатни 149.1 кг. Нив ги бие и лоша репутација дека се наоѓаат на врвот на листата на најопасни кучиња.

Мастиф

Многу љубители на ова куче тврдат дека токму таа раса има најмоќен загриз. Наводно Мастифот има сила на загриз од 250.9 кг. Доколку овие тврдења се точни тогаш Мастифот би се нашол на првото место.

Доберман

Доберман е многу енергично куче кое што знае да биде агресивно. Од кучињата кои што се научно тестирани и евидентирани, Ротвајлерот се покажал како куче со најмоќна вилица со загриз од 272.7 кг.

Тешко е со сигурноста да се утврди која раса има најмоќен загриз. Но, сепак Доберманот може да ја преземе титулата, но до следното тестирање и потенцијално рушење на рекордот на Ротвајлерот.
Спонзорирани линкови

Маркетинг