Мерцедес нема да се меша во иднината на германското ГП

КРУГ.МК

20/08/2019

18:30

358

Големина на фонт

а а а

Германскиот производител помогна со настанот во 2019 година откако склучи договор Мерцедес да биде главен спонзор на трката по дискусија со Ф1 шефовите и менаџментот на тимот.

И покрај краткорочниот договор да се задржи трката на календарот годинава, Германија изгледа дека ќе биде отстранета од календарот во 2020 година, кога ќе се вклучат две нови трки во Виетнам и Холандија. Следната година ќе имаме 22 трки во календарот, а се смета дека Шпанското Гранд При е блиску до нов договор и покрај сомнежите околу нивната иднина.

„ДОГОВОРОТ ЗА ГЕРМАНИЈА СЕ СЛУЧИ СПОНТАНО. ИМАВМЕ СОСТАНОК СО ЧЕЈС КЕРИ И ШОН БРАЧЕС И ТИЕ ЕДНОСТАВНО ПРАШАА ДАЛИ МОЖЕ ДА ИМ ПОМОГНЕМЕ ВО РАЗЛИКАТА. ЗА ПОЛОВИНА ЧАС СОСТАВИВМЕ ДОГОВОР СО ЦЕЛ ДА СЕ ОДРЖИ ГЕРМАНСКОТО ГРАНД ПРИ. НО НИЕ НЕ СМЕ ВО ПОЗИЦИЈА ДА ПРОДОЛЖИМЕ СО ТАА ПРАКСА.

НАЈМНОГУ БИДЕЈЌИ СМЕТАМ ДЕКА НЕ ТРЕБА ДА СЕ МЕШАМЕ ВО БИЗНИСОТ НА ЛИБЕРТИ И ФОРМУЛА 1, ТИЕ ТРЕБА ДА ОДЛУЧАТ КОИ ПАТЕКИ ЌЕ ОСТАНАТ, А КОИ НЕ.

СМЕТАМ ДЕКА Е НАВИСТИНА ОХРАБРУВАЧКИ ШТО ИМА ТОЛКАВ ИНТЕРЕС ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ТРКА. ЛИБЕРТИ ИМА ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ СО ГОЛЕМА ПОБАРУВАЧКА, А МАЛА ПОНУДА, А ТОА Е ДОБРО И Е ДОБРО ЗА СИТЕ ТИМОВИ, БИДЕЈЌИ НИЕ ДЕЛИМЕ ДЕЛ ОД НАГРАДНИОТ ФОНД.

ТАМУ БИ САКАЛ ДА ЗАВРШИ ЗА НАС, ЧЕЈС И НЕГОВИОТ ТИМ ТРЕБА ДА ОДЛУЧАТ КАДЕ ЌЕ СЕ ДВИЖИМЕ. ЗА НАС ГЕРМАНСКОТО ГРАНД ПРИ Е ВАЖНО, БИДЕЈЌИ ДАЈМЛЕР Е ГЕРМАНСКА КОМПАНИЈА И ИМАМЕ МНОГУ ПРИЈАТЕЛИ И НАШИТЕ СЕМЕЈСТВА ВО ГЕРМАНИЈА, НО НЕ МОЖЕМЕ ДА ИМ СЕ МЕШАМЕ ВО БИЗНИСОТ“, ИСТАКНА ТОТО ВОЛФ.Спонзорирани линкови

Маркетинг