Фотографии од возрасни на лулашки станаа хит на интернет: Погледнете зошто

Точка

25/05/2019

15:34

6.918

Големина на фонт

а а а

Пред детските игралишта децата си играа на улица, сè додека во 19-ти век, неколку психолози не го предложиле игралиштето како алатка за помош во развој на децата, за да им помогне да научат кооперација, фер плеј и добри манири.

Неколку германски училишта поставиле игралишта во внатрешноста на нивните училишта, но првиот јавен пристап до детско игралиште е отворен во парк во Манчестер во 1859-та година, пренесува Bored Panda.

Игралиштата наменети за деца денеска се практични во секое соседство, но и покрај нивната намена, и возраните можат да се забавуваат на нив.

Некогаш тоа знае да тргне во погрешна насока, па фотографиите стануваат хит на социјалните мрежи, а галеријата подолу е вистинскиот доказ за тоа.Спонзорирани линкови

Маркетинг