10 дестинации за необичен летен одмор

Точка

13/05/2019

19:27

3.025

Големина на фонт

а а а

Подгответе се за епско лето на овие фантастични дестинации.

Летото ќе пристигне побрзо отколку што мислиме, а многумина од нас го сметаат за најубавото годишно време, ако не за нешто друго тогаш заради фактот дека тоа е синоним за тешко заработениот годишен одмор.
Доколку “плачете“ за одмор во Европа тогаш ве советуваме овојпат да ги прескокнете вообичаените туристички дестинации, како што се Париз, Венеција, Амстердам или Барселона, и да се свртите кон оние места кои константно ви се провлекуваат под радарот.

Летото секако дека не мора да биде поминато покрај океан, заради тоа на нашата листа на прекрасни летни дестинации ќе ја пронајдете и Африка, каде што во текот на летото се одигруваат најголемите миграции во животинскиот свет.

Од урбани центри, преку далечни острови, сè до исконски места за уживање под сонце, во нашата галерија ќе откриете 10 дестинации во кои може да уживате во текот на ова лето:

1. Перу

2. Пуља - Италија

3. Долина Лоаре - Франција

4. Окинава - Јапонија

5. Сингапур

6. Ист Кејп, Лос Кабос - Мексико

7. Кенија

8. Малта

9. Парос

10. Вроцлав
Спонзорирани линкови

Маркетинг