„Motorola“ претстави флексибилен телефон што може да се носи како алка

На овогодишниот Светскиот конгрес за мобилни технологии (MWC 2024) во Барселона, компанијата „Motorola“ претстави флексибилен смартфон што се превиткува и може да се носи околу зглобот како алка.