Нов вид џиновска анаконда откриенА во џунглата: Погледнете како изгледа

Научниците со помош на автохтоно племе открија нов вид џиновска анаконда во оддалечено и скриено подрачје на Амазон. Биологот Брајан Фрај од Универзитетот Квинсленд во Австралија го предводел тимот кој пронашол и проучувал неколку примероци од новооткриената северна зелена анаконда (Eunectes akaima) во регионот Бамено.