Како би изгледало купувањето во иднина? Отворен првиот паметен супермаркет во Виена

Виена неодамна доби иновативен супермаркет на иднината, претставен на Техничкиот факултет во овој град. Овој напреден супермаркет ги користи најновите технологии за да го подобри искуството за купување. На пример, паметна количка за купување, опремена со видео камера, им овозможува на клиентите да го најдат најбрзиот пат до посакуваните производи.