Градот во којшто доминира несекојдневниот дух на младоста најдобро е да го посетите во есен

Жителите на Грац често знаат да кажат дека тој град е поинтересен од многу попознатата Виена. Грац е опуштен, лежерен, модерен и во секој поглед исклучителен, што секој кој ќе го посети со задоволство го потврдува тоа. Грац е втор по големина град во Австрија, има околу 300.000 жители, од кои 40 илјади студенти на кои му го должи својот младешки дух.