Преку измама освоил милион во популарниот квиз, но по 5 минути неговата сопруга на бизарен начин уништила сè: „Отидов кај нив со шише шампањ, но...“

Пред повеќе од две децении, уште во 2001 година, се одиграла една од најголемите измами во историјата на телевизијата – Британецот Чарлс Инграм, инаку некогашен војник, освоил милион фунти во култниот квиз „Кој сака да биде милионер“. Но, парите никогаш не му биле исплатени и тоа целосно заслужено. Имено, до последното прашање и точниот одговор Инграм дошол со измама.