Бегај, кит! Норвешките власти ги предупредија граѓаните да се „држат настрана“ од белугата, за која експертите тврдат дека е руски шпион

Норвешките владини претставници ги предупредиле жителите да бегаат од „дружељубивиот“ кит, бидејќи според експертите тој би можел да биде руски шпион.