Електричниот BYD Seagull за 10.000 евра им задава главоболки на големите играчи

Електричниот мотор произведува 75 КС и 135 Nm, што обезбедува забрзување до 50 km/h за 4,9 секунди. Почетната верзија со батерија од 30 kWh има деклариран опсег од 305 km според стандардот CLTC или 405 km кај поскапите верзии со батерија од 38 kWh.