Возач „лета“ во спротивна насока во Хрватска – вози со 140 км/ч.

Во еден момент, трагедија беше избегната од чиста среќа, бидејќи на лентата за застанување стоеше возило, а насилникот зад воланот од спротивниот правец едноставно помина покрај него без намера да запре.