Најопасната земја на светот низ објективот на еден јутјубер: „Содржините ги снимав со телефон поради безбедност“

„Мојот до сега – најголем предизвик, Авганистан“. Најопасната земја на светот која е тешка за разгледување, а да не зборувам за снимањето. Содржините главно ги снимав со телефон, поради безбедноста. Секое поврзување со новинарството би ме довело до огромна опасност“, вели јутјуберот Ив Бесеровиќ кој бил во посета на Авганистан.