Топ 10 атракции: Експлозивните забивања на месецот во Евролигата

Евролигата е најдоброто кошаркарско натпреварување на Стариот континент, па натпреварите во истото секогаш привлекуваат доста внимание пред се поради квалитетот, магичните моменти, потези од кои број еден се атракции. Забивањата секогаш носат многу енергија, возбуда пред се кај фановите, па ова се 10-те најмоќни атракции во месец ноември во Евролигата.