Што покажал креш тестот на два исти модели за два различни пазари?

„Global NCAP“ тестираше два модели на „Hyundai Accent“, еден за американскиот и еден за мексиканскиот пазар (кој ја носи ознаката „Grand i10 Sedan“) еден против друг. Интересно е што моделот за САД се изработува во Мексико, додека оној за мексиканскиот пазар се произведува во Индија. Тестот покажал дека „Accent“ за американскиот пазар е многу побезбеден – се утврдило дека каросеријата е поцврста, а од помош биле и шесте воздушни перничиња.