Видео: Пелистерска мечка трча низ населба во Битола

Синоќа во околу 00:30 часот, битолчани снимија видео како мечка трча низ населбата Буковски ливади. Ова не е првпат мечка да се симне во градот. Граѓаните од пелистерските села често пријавуваат штети од мечки...