Пристигна новиот „Range Rover Sport“

Новиот „Range Rover Sport“ се надоврзува на дизајнерската насока што ја видовме минатата година на новиот „Range Rover“, со поспортски надворешен изглед и позаоблени линии. Визуелните разлики помеѓу двата модели се забележуваат на прв поглед, најмногу во задниот дел во кој верзијата „Sport“ има поконвенционален облик на стоп-светлото.