Во близина на Москва со своите семејства живеат 150 врвни научници: Погледнете како се прави и чува руската вакцина против коронавирусот

Би било тоа сосема обична населба во близина на рускиот главен град, доколку тука не живееа 150 врвни научници со своите семејства. Тие не треба да патуваат за да стигнат на работа, затоа што во нивниот „двор“ се наоѓа центарот за истражување и развој на лекови на една од водечките руски фармацевтски компании.