Неверојатно: Научници снимиле раѓање на ѕвезден систем

Научници од Европската јужна опсерваторија успеале да фотографираат раѓање на ѕвезден систем. Она што го доловиле е самиот почеток на раѓање на ѕвездениот систем. Астрономите околу ѕвездата AB-Aurigae забележале спирална структура чиј вртлог укажува на тоа дека овде можеби се формира планета.