Тимоние: Франција има јасна визија за европскиот пат на Македонија

Европска перпектива за Македонија постои и таа ќе биде прецизирана во наредните месеци, рече на денешната прес-конференција амбасадорот на Франција, Кристијан Тимоние. Според него, минатиот петок не се случила европска Хирошима, туку инцидент.