Оваа популарна апликација троши најмногу батерија на вашиот телефон!

Точка

18/06/2024

18:05

6.208

Големина на фонт

а а а

Дали знаевте дека една од најпопуларните апликации на вашиот телефон може значително да влијае на траењето на батеријата? Откријте како ефикасно да управувате со потрошувачката и да го продолжите времето помеѓу полнењата.

Откријте која апликација значително ја оптоварува батеријата на вашиот мобилен телефон. Совети за намалување на потрошувачката и продолжување на траењето на батеријата. Прочитајте повеќе за тоа како да ги оптимизирате перформансите на вашиот уред.

Една од најчесто користените апликации на мобилните телефони значително влијае на потрошувачката на батеријата, открива економистот од мобилната индустрија Џон Кочијер. Според извештајот објавен од „highsnobiety“, бришењето на само една апликација може да го дуплира траењето на батеријата.


Кочијер го спроведе истражувањето на "iPhone" и откри дека "Facebook" и покрај очекувањата дека батеријата ќе може да издржи цел ден, всушност е главниот виновник за брзото празнење. Додека секој го користи својот телефон на свој начин, статистиката покажува дека сите други апликации заедно трошат само неколку проценти повеќе батерија во споредба со "Facebook".

Заклучокот е јасен. "Facebook" значително ја оптоварува батеријата и не е соодветно оптимизиран во овој поглед, што е изненадувачки со оглед на неговата популарност и широка употреба.
Спонзорирани линкови

Маркетинг