Колку животни гледате на фотографијата? Само 1 отсто од луѓето успеале да ја решат оваа загатка

Точка

21/03/2023

17:16

8.594

Големина на фонт

а а а

Оптичките илузии имаат за цел да ја тестираат вашата моќ на забележување детали и концентрација.

Само еден отсто од луѓето успеале да ја решат оваа загатка и да ги најдат сите животни.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


На прв поглед одговорот е четири. Станува збор за мечка, куче, мачка и мајмун. Уште колку животни може да пронајдете?

Помош:

Треба да воочите уште две.

Решение:

Доколку не успеавте, погледнете ја главата на кучето во која се крие лилјакот. Верверичката се крие зад мачката. Вкупно има шест животни, а тоа се мечка, куче, мачка, мајмун, лилјак и верверичка.

Оваа оптичка илузија ги полудела луѓето на социјалните мрежи, а ја поставил Ран Аршад на ТикТок профилот.

Успеавте ли ја да решите без наша помош?
Спонзорирани линкови

Маркетинг