Дали можете да го воочите скриеното лице на мечката? Предизвикувачка илузија и за оние највештите

Точка

07/02/2023

21:28

7.428

Големина на фонт

а а а

Оптичките илузии се многу корисни за нашиот мозок бидејќи нè предизвикуваат да користиме вештини за кои можеби не сме свесни и нè тераат една слика да ја набљудуваме на повеќе начини и од повеќе агли.

Доколку сакате да решавате тешки загатки и оптички илузии, сигурно ќе ви се допадне и оваа. Пред вас е илустрација на која е нацртана мечка, но ако малку подобро се загледате и се потрудите, ќе воочите и машко лице.


Авторот на оваа слика вешто сокрил лице на маж, а на вас останува да го пронајдете. Добро фокусирајте се и погледнете ја илустрацијата од повеќе агли.

Доколку не успеавте во тоа, погледнете го решението во продолжение:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
Спонзорирани линкови

Маркетинг