Три сексуални активности кои повеќе речиси никој не ги сака во кревет со својот партнер

Точка

22/11/2022

16:35

7.282

Големина на фонт

а а а

Британската терапевтка Трејси Кокс ги споделила резултатите од истражувањето кои укажуваат дека сексуалниот жар не е намален, но сексуалното задоволство различно се толкува.

Овие сексуални активности младите сè помалку ги практикуваат:

1. Тантричен секс

Овој секс подразбира бавен интимен однос и поврзување на телото и умот. Дишење, медитација, еротска масажа – едноставно младите за тоа немаат време.


2. Долга предигра

Интересно е тоа што истражувањето покажало дека младите луѓе не се откажале од предиграта, но ја направиле пократка и многу поинтензивна.

3. Секс во кревет


Многумина сметаат дека „ванила сексот“ (подразбира мисионерска поза во мрак со една личност) наголемо излегла од мода. И дека сексот во кревет, колку и да е удобен, не е баш толку практичен. Многу од луѓето набрзина ќе ги задоволат своите потреби во јавен тоалет или пак во парк и не е новост дека младите водат љубов на јавни површини и во автомобил, но секако новост е дека тие места ги бираат пред удобниот кревет.

Се согласувате ли?
Спонзорирани линкови

Маркетинг