Не можете да постигнете оргазам? На овие ''виновници'' никогаш не би помислиле...

Точка

12/08/2020

19:38

3.660

Големина на фонт

а а а

Постои едно ''правило'', на мажите им е многу полесно да постигнат оргазам, прво поради нивната анатомија.

На жените патот до нивниот оргазам им е многу потежок. Клиника во Кливлент дошла до податок дека само 10 отсто од жените лесно можат да постигнат оргазам.

Останатите 90 отсто мора да се соочат со многубројни ситуации, па дури и во кревет - од секс пози до стрес.

Зошто жените имаат проблем со постигнување оргазам? На тоа можат да влијаат многубројни фактори - од намалување на сексуалната желба, болка во текот на сексуалниот однос, потешкотии со сексуално возбудување и психолошки фактори, вклучувајќи и анксиозност и посттрауми.


Ова се причините кои што се виновни за отежнето доживување оргазам кај жените:

1. Анксиозност
2. Не ги користата мускулите во текот на сексуалниот однос
3. Немаат доволно природна влажност
4. Премалку предигра
5. Непријатност од партнерот
6. Одење во тоалет пред сексуалниот однос


7. Консумирање лекови
8. Поминуваат премногу време во седечка позиција
9. Страв од губење контрола
10. Прениско ниво на хормонот за среќа
11. Не пијат доволно вода
12. Лоша љубовна врска 
Спонзорирани линкови

Маркетинг