Вашиот избор заслужува почит, вашата кожа исто така

Точка

04/07/2020

15:26

874

Големина на фонт

а а а

За оние жени кои се подеднакво силни но и чувствителни. Без разлика на нивната возраст, потекло, верување и искуство. За сите жени кои имаат лични, професионални, интимни избори затоа што секој избор го одредува правецот на вашиот живот. Без разлика каков е вашиот избор, тој ја означува слободата да одлучиш каков живот ќе живее секој од нас. Изборот да се чувствуваш добро во своја кожа е многу важен.

25 години Сензибио H2O ја споделува интимноста со жените низ целиот свет и го придружува нивниот избор. 25 години посветеност, восхитување. 25 години покрај нив охрабрувајќи ги да ја почитуваат својата кожа. 25 години доверба. 

Инспирирана од кожата, Биодерма откри како да ја намали нејзината чувствителност. Пред 25 години ја креира ПРВАТА дерматолошка мицеларна вода, директно инспирирана од биолошките механизми на кожата.

Тоа е ПРВАТА мицеларна вода во светот, со иновативна и единствена формула, произведена во 1995 год. од страна на Биодерма лабораторијата.


Наменета е за отстранување на нечистотија и шминка од лицето, и чува хидролипидниот слој.

Она што е карактеристично и ја прави единствена, е структурата на мицелите кои се компатибилни со хидролипидниот слој и кожната липидна бариера.

Содржи специфични естри на масни киселини, глицерол естер, биомиметички активна супстанца многу слична со структурата на кожата и заради тоа обезбедува високо ниво на толерантност и кај најчувствителната кожа.

Има физиолошка pH, наменета е за употреба и за зоната околу очите. Не иритира, не пече и не ја суши кожата- дава чувство на хидратација и свежина. Нуди висока хемиска и микробиолошка чистота и затоа не е потребно миење на лицето после употребата. Не содржи алкохол, без парабени, хипоалергена. Ја чисти кожата од загадувања и отстранува 98% од фините цврсти честички и 78% метали.


За да бидеме сигурни и да гарaнтираме дека Sensibio H2O мицеларната вода има највисок квалитет, водата кој ја користиме за нејзината формула поминува низ 9 фази на прочистување. 

На тој начин нечистотијата од лицето е идеално и нежно отстранета од кожата.

Соодветна е за најчувствителна кожа.

НА СЕКОИ 2 СЕКУНДИ СЕ ПРОДАВА ПО ЕДНА SENSIBIO H2O! 
Спонзорирани линкови

Маркетинг