Колку е силен вашиот мозок? Овој тест открива дали вашите сиви клетки се активни или остарени и потрошени

Точка

01/06/2020

14:12

2.341

Големина на фонт

а а а

Вие можеби сте млади, но тоа не подразбира автоматски дека и вашиот мозок е млад колку и вие. И обратно.

Имено, годините живот не подразбираат автоматски дека и вашиот мозок е подеднакво стар. Може да се случи таа разлика некогаш да се мери и во децении, а причините за тоа се бројни и различни. 

Меѓутоа, активноста и староста на вашиот мозок може да се утврди со помош на специјално дизајниран тест. Џон Ридли Струп креирал тест кој со голема прецизност ги утврдува капацитетите и моќноста на вашите мозочни клетки, концентрацијата и меморијата.

Таканаречениот “Струп тест” функционира така што ви задава задачи кои бараат концентрација и внимание, а кои ги решавате во неколку нивоа, од полесни кон потешки. Секое наредно ниво е сè потешко и временски подинамично, а на крајот на тестот ќе имате јасна слика колку е “истрениран” вашиот мозок.

Тестот е интересен и брзо се решава, а ќе ви открие многу детали за вашата концентрација и брзината на реагирање, како фактори на сила и виталност на мозочните клетки.

Тестирајте се:




Спонзорирани линкови

Маркетинг