Точка ТВ: Интересни Гинисови рекорди - која е жената со најмногу присови?

Точка

24/05/2020

10:45

3.988

Големина на фонт

а а а

Гинисовите Светски Рекорди, од 2000-та година познати под името „Гинисовата Книга на Рекорди“ е референцијална книга која се објавува секоја година, и ги содржи меѓународно познатите колекции на светски рекорди во кои се вклучуваат сите човечки достигнувања, како и екстремите на живиот свет.

Новите едиции се фокусирани на рекордите кои се поставени од човечките натпреварувачи. Натпреварувањата одат од крајност во крајност, како на пример: има некои кои вклучуваат кревачи на товар, има некои кои ги вклучуваат најдолгите фрлачи на јајца, во други пак се наоѓаат луѓето кои најмногу потрошиле време на играње на Grand Theft Auto IV и многу други рекорди.

Покрај овој вид на рекорди, во книгата можат да се најдат и рекорди кои го вклучуваат најтешкиот вид на тумор, најотровното растение, најкратката река (Роу реката), најмногу изведуваната драма („Водејќи го светлото“), светскиот најдобар продавач (Џоу Џирард), најуспешната реална телевизиско музичка група (Girls Aloud) и единствените брат и сестра кои успеале да имаат број еден песни како соло во историјата на топ 40 листата на песни во Велика Британија (Даниел и Наташа Бедингфилд). Многу од рекордите се фокусирани и на младите личности кои успеале да направат нешто, како што е примерот со најмладиот човек кој ги посетил сите нации во светот – Маурицио ГилианоСпонзорирани линкови

Маркетинг