Отишол во тоалет, а набрзо потоа кога воочил што излегува од него занемел - веднаш го фотографирал

Точка

11/12/2019

17:10

14.867

Големина на фонт

а а а

44-годишниот човек објавил фотографија од паразитот кој живеел во неговиот организам.

Критсад, човекот од северен Тајланд објавил фотографија на социјлните мрежи од паразит со прашањето: „По ѓаволите, што е ова во мене?“.

Понатаму во текстот, човекот објаснил дека неодамна имал операција на слепото црево, но понатаму нормлно закрепнувал.


Откако своето дете го однел на училиште, човекот почувствувал потреба да оди во тоалет да изврши физиолошка потреба. Таман кога тргнал да се облекува сфатил дека не завршил и воочил дека уште нешто излегува од неговото тело.

На прв поглед човекот мислел дек исфрлил конец кој можеби останал во неговото тело по операцијата, но тоа било нешто целосно спротивно.

Паразитот кој излегол од неговото тело бил жив и се движел, а бил долг повеќе од 5 метри.

Ваквите ситуации се многу ретки во Европа, но паразитите можете да ги добиете од целосно нормални работи. На пример, доколку пиете контаминирана вода или пак јадете одреден вид храна која не е зготвена добро.


Кога паразитите се откриваат во телото иако се консумираат лековите кои ви ги препишал доктор, тие во човековото тело можат да пораснат и до 16 метри и да преживеат во организмот и до 25 години. Спонзорирани линкови

Маркетинг