Кампања за правилно одлагање на кабастиот отпад во општина Карпош

Макфакс

20/11/2019

13:54

383

Големина на фонт

а а а

Директорот на ЈП „Комунална хигиена“- Скопје, Абдусамед Шабани, и градоначалникот на општината Карпош, Стефан Богоев, денеска во Центарот за селекција на отпадот во Карпош ги промовираа планираните активности што ќе се одвиваат во рамките на кампањата за правилно постапување со кабастиот отпад на територијата на оваа скопска општина.

Тие ги информираа граѓаните дека кабастиот отпад, во којшто спаѓа стариот мебел, електронската и електричната опрема, не смее да се одлага на јавни површини, како и за можноста овој вид отпад да се одложи во центрите за селекција во Карпош и во Вардариште, без плаќање паричен надоместок.

„Нашата соработка со општината Карпош претставува само дел од кампањата што ЈП ‘Комунална хигиена’ – Скопје ја започна за подигнување на јавната свест за важноста и значењето на правилното одлагање на отпадот. Во оваа пригода им се заблагодаруваме на сите јавни личности што прифатија да учествуваат во нашата кампања и да ја пренесат пораката до граѓаните дека секое несовесно и неправилно одлагање отпад на јавни површини резултира со создавање диви депонии што ја загадуваат животната средина. Ги поттикнуваме жителите на Карпош да ја користат можноста за бесплатно одлагање на кабастиот отпад во овој центар што се наоѓа токму во нивната општина и на тој начин да придонесат за одржување на чиста и здрава околина“ – изјави директорот на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје, Абдусамед Шабани.
Спонзорирани линкови

Маркетинг