Бисексуалците откриваат која е вистинската разлика во сексуалниот однос со жена, а која со маж

Точка

17/10/2019

18:00

4.778

Големина на фонт

а а а

Постојат различни фактори кои односот со мажите го прават поразличен во однос на сексуалниот однос со жените. Да се има сексуален однос со маж и со жена е целосно поразлично искуство, тврдат бисексуалците кои своите искуства ги споделиле на „Reddit“.

Корисник на „Reddit“, Блоб, поставил едно прашање на оваа социјална мрежа: „Која е разликата во сексуалниот однос со мажите, а која со жените?“

Во наредните 24 часа, добил 6.900 одговори и околу 1.800 лајкови. И мажите и жените тврдат дека има голема разлика во динамиката во зависност од тоа кој е во твојот кревет.

Мажите кои се подоминантни во секс со жените често се во потчинета позиција кога имаат сексуален однос со маж.


Секс помеѓу двајца мажи

Од друга страна пак тука се поставува прашањето и за орален секс. Постои врежано мислење дека мажите се подобри во орален секс за разлика од жените. Мажит уживаат кога пружат орално задоволство и поради тоа се смета дека се подобри во тоа.

„На девојката треба да ѝ кажеш за да ти го пружи тоа задоволство додека пак на мажот сам ќе му текне да го направи тоа“ - напишал некој корисник на „Reddit“.

Еве што кажале бисексуалките

„Жените помалку осудуваат и притоа секогаш прашуваат дали нешто ми годи. Со жените можеш да разговараш за тоа и која поза најмногу ти одговара и како се чусвтвуваш и немам никакво чувство на вина што ми треба повеќе време за да го достигнам врвот“ - додала некоја девојка.

„Со мажите тоа повеќе е животински чин и менување пози. Жените сакаат да бидат покомуникативни во односот и секогаш кажуваат што им годи. Мажите го прават само она што нив им одговара“.


„Сексот помеѓу две жени секогаш содржи орален секс. Тоа не е правило, но едноставно се случува почесто отколку со мажите“.

Бисексуалците велат дека не е важно од кој пол е партнерот со кој имате сексуален однос затоа што сето тоа е индивидуална работа.

„Ги бирам своите партнери врз основа на страста и тоа како се согласуваме. Таа искра помеѓу луѓето многу е важна. Ги разбив сите предрасуди, имав див секс со жени и нежни долги ноќи со мажи и обратно“.

Вистнската разлика не се наоѓа во гениталиите туку во личноста и хемијата меѓу луѓето, бил заклучокот на бисексуалците на „Reddit“.
Спонзорирани линкови

Маркетинг