Фатен на дело: Полицаец од „Ќафасан“ земал мито, колега го криел – добија кривични пријави

Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди за двајцата полициски службеници ќе поднесе предлог за поведување постапка за кршење на работниот ред и дисциплината и ќе изрече задолжителна мерка отстранување од работното место до завршување на дисциплинската постапка.