Спасовски: Таткото го организирал киднапирањето на Вања за да изнуди пари од мајката

Повозрасното лице од Велес нема никаква врска со малолетничката, но поради негови врски со еден од осомничените неговото возило е земено и со тоа била земена малолетничката од влезот на живеалиштето откако претходно таткото споделил информација за времето на нејзиното излегување сама од дома, рече Спасовски