МВР: Сузбиенa организирана криминална група инволвирана во недозволена трговија со дрога и оружје

Од МВР велат дека постапувајќи по наредби за претреси во дом и други простории издадени од Судија на претходна постапка, извршени се претреси на вкупно 36 локации во Струга, Охрид и во Затвор „Скопје“, при што од слобода се лишени 19 лица, додека по три лица се трага, а едно лице од претходно е во затвор.