„Портите на пеколот“ навистина постојат: Еве што ќе се случи доколку одлучите да „одите по ѓаволите“

Доколку некогаш сте се запрашале дали постојат портите на пеколот и како тие изгледаат, еве го одговорот – постојат. Тие се наоѓаат во пустината Туркменистан, нивниот дијаметар е околу 70 метри, длабоки се 30 метри и непрекинато горат со децении. Без сомнение, тоа е едно од најнеобичните места во светот кое станало една од познатите туристички атракции на Туркменистан.